TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Kolbászos káposztaleves Lacusin módra
Kolbászos káposztaleves Lacusin módra
Recept Kolbászos káposztaleves Lacusin módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.9.2016

Kolbászos káposztaleves Lacusin módra

A kolbászos káposztaleves savanyúkáposztából burgonyával. Tipp: Ha elkészült tálaljuk egy kis tejföllel.

20 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
0.5 kg
savanyú káposzta
0.5 kg
burgonya
1 db
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
2 ev. kanál
búzafinomliszt
2 szál
kolbász
őrölt édes pirospaprika
ízlés szerint só, cukor, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A savanyú káposztát tiszta vízben, a kockára vágott burgonyát sós vízben külön-külön megfőzzük.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, és evőkanálnyi zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük, megvárjuk, míg felforr, 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megfőtt savanyú káposztát és burgonyát.
  3. A levest ízlés szerint pirospaprikával, sóval, cukorral, borssal ízesítjük.
  4. A kolbászt felkarikázzuk, majd egy serpenyőben zsírjára sütjük és hozzáadjuk a leveshez. Ha a kolbász nem elég csípős, a levest még megbolondíthatjuk egy kis chilivel is.
  5. A levest friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása