TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Vaníliás csiga áfonyával
Vaníliás csiga áfonyával
Recept Vaníliás csiga áfonyával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.9.2016

Vaníliás csiga áfonyával

A vaníliás csiga áfonyával rendkívül finom, porhanyós sütemény ellenállhatatlan vaníliás krémmel. A friss gyümölcs csak fokozza az élvezeteket. A recept egyszerű, szinte alig kell nyújtani, a sütéshez pedig elég pár muffin forma. A kész süteményt már csak díszíteni kell.

120 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

45 g
vaj
300 g
búza finomliszt
125 ml
tej
fél csomag
szárított élesztő
100 g
kristálycukor
1 db
tojás
csipet só

Töltelékhez:

400 ml
tej
1 csomag
vaníliapudingpor
3 ev. kanál
cukor
120 g
áfonya
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához az alapanyagokat csomómentes tésztává összedolgozzuk. A tészta tetejét liszttel meghintjük, konyharuhával lefedjük és körülbelül másfél órát kelesztjük.
  2. Amíg a tészta megkel, megfőzzük a pudingot: 350 ml tejet felforralunk, a maradék tejben pedig elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez. Addig főzzük, míg puding állagú nem lesz, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  3. A megkelt tésztát henger alakúra nyújtjuk, megkenjük a kihűlt pudinggal, megszórjuk az áfonyával, és felcsavarjuk. Ezután kb. 2 cm széles szeletekre vágjuk – így kapjuk a csigákat. Én egy muffin formát használtam a csigák sütéséhet.
  4. A csigákat 180 °C-on készre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása