TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Banános kuglóf
Banános kuglóf
Recept Banános kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.9.2016

Banános kuglóf

A kuglóf banános ízesítéssel egy fantasztikus édesség. A belsejében egy kiválóan ízesített túrós krémmel, amely lágyan szétolvad a szádban. Nálam nagyon bevált, a család egyszerűen imádja. Néha vaníliafagylattal és friss gyümölccsel tálalom, de önmagában is megállja a helyét.

25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 bögre
rétesliszt
1 bögre
búzadara
1 bögre
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
½ bögre
olaj
½ bögre
tej
2 db
tojás
½ csomag
banán ízű pudingpor
2 ev. kanál
kakaó
1 kv. kanál
reszelt citromhéj

Töltelék:

1 doboz
túró (250 g)
1 csomag
vaníliacukor
½ csomag
banán ízű pudingpor
1 kv. kanál
reszelt citromhéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tölteléket: egy tálban az összes hozzávalót alaposan elkeverjük. Ha a töltelék túl sűrűnek tűnik, tejjel hígíthatunk az állagán.
  2. A tésztához a cukrot a tojással felverjük. Folyamatos keverés mellett hozzádajuk az olajat, majd a tejet, kakaót, végül beledolgozzuk a száraz hozzávalókat és a citromhéjat.
  3. A tészta felét egy zsiradékkal kikent kuglóf formába öntjük. Erre kerül a túrós töltelék, végül a maradék tészta.
  4. 10 percig 200 °C-on sütjük, majd a sütő hőmérsékletét levesszük 170 °C-ra és készre sütjük.

 

 

 

 

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása