TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Ellenállhatatlan kekszes pohárkrém friss gyümölccsel
Ellenállhatatlan kekszes pohárkrém friss gyümölccsel
Recept Ellenállhatatlan kekszes pohárkrém friss gyümölccsel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.9.2016

Ellenállhatatlan kekszes pohárkrém friss gyümölccsel

Egy tökéletes desszert! A látványa és az íze is nagyon különleges. Elkészíteni nagyon egyszerű és a szervírozása mindenki fantáziájára van bízva! Ehető művészet - ez az ellenállhatatlan kekszes pohárkrém friss gyümölccsel.

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Alsó réteg:

1 csomag
kakaós keksz

Középső réteg:

250 g
krémtúró vagy mascarpone sajt
50 g
porcukor
2 db
zselatinlap
1 db
vaníliarúd
250 ml
habtejszín

Felső réteghez:

50 g
habtejszín
50 g
étcsokoládé
friss gyümölcs (én málnával készítettem)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A zselatint kevés hideg vízbe rakjuk és megvárjuk, míg megpuhul.
  2. A vaníliarudat ketté vágjuk, és a magokat kikaparjuk.
  3. A túrót a cukorral és a kikapart vaníliával simára keverjük.
  4. Egy tálba 2 evőkanál forró vizet rakunk, ebben oldjuk fel teljesen a zselatinlapot. Miután a zselatin tejesen feloldódott, hozzáöntjük a túrós krémhez.
  5. Az egyik habtejszínt habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a túrós krémhez.
  6. A csokis kekszet apróra törjük. A kekszet egy pohár aljára szórtuk – én a borospoharakat félig töltöttem a keksszel. Erre kerül a túrós krém, majd hűtőbe tesszük, hogy megkössön.
  7. Amíg a desszert lehűl, elkészítjük a csokoládés öntetet – a tejszínt felforraljuk, és feloldjuk benne a csokoládét. Ez az öntet kerül a kihűlt desszert tetejére. Legvégül friss gyümölccsel díszítjük, és már tálalhatjuk is.

 

 

 

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása