TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Szimpatikus réteges-krémes sütemény
Szimpatikus réteges-krémes sütemény
Recept Szimpatikus réteges-krémes sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   11.10.2016

Szimpatikus réteges-krémes sütemény

A Szimpatikus réteges-krémes sütemény egy klasszikus rétegezett sütemény csokoládés töltelékkel. A hozzáadott tejföl a tésztát igazán puhává és lággyá teszi. A krémben lévő rum gyerekbarát verzióban elhagyható. Rummal vagy rum nélkül – pillanatok alatt elfogy.

60 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Első tésztához:

250 g
rétesliszt
70 g
vaj
50 g
kristálycukor
1 ev. kanál
kakaó
2 ev. kanál
tejföl
1 db
tojás
1 kv. kanál
sütőpor

Második tésztához:

4 db
tojás
4 ev. kanál
kristálycukor
4 ev. kanál
rétesliszt

Krémhez:

700 ml
tej
9 ev. kanál
rétesliszt
200 g
kristálycukor
250 g
vaj
2 db
étcsokoládé
2 ev. kanál
rum
1 ev. kanál
vaníliacukor

Öntethez:

100 g
étcsokoládé
3 ev. kanál
növényi olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először az első tésztát készítjük el: ehhez a tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a puha vajat és tovább verjük, egészen addig, míg ismét habos nem lesz. Ezután folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót, végül a tejfölt, és jól eldolgozzuk.
  2. Az elkészült tésztát 2 részre osztjuk. Egy felfordított tepsi hátát vajjal megkenünk, enyhén meglisztezzük, és ezen sütjük meg a tésztalapokat, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt.
  3. Elkészítjük a második tésztát is: ehhez a tojást a cukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Ezután a krém következik: egy kevés tejben elkeverjük a lisztet. A maradék tejet a cukorral együtt feltesszük főni. Ha a cukor felolvadt, hozzáöntjük a lisztes tejet. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik és kása (dara) állagú nem lesz. Ezután levesszük a tűzről és kihűtjük.
  5. Miután a krém kihűlt, belekeverjük a puha vajat és jól elkeverjük. A krémet két részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzákeverjük a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét, a másikhoz pedig hozzákeverjük a rumot és a vaníliacukrot.
  6. Ha a töltelékek elkészültek és a tészták megsültek, elkezdjük a rétegezést: az alap tésztát (kakaós tészta) megkenjük a rumos töltelékkel, erre kerül a második tészta, ezt megkenjük a csokoládés töltelékkel, és lefedjük a kakaós tésztával. Természetesen a rétegezést szabadon választott sorrendben végezhetjük.
  7. A sütemény tetejét csokoládéöntettel meglocsoljuk. Az öntethez a csokoládét 3 evőkanál olajjal felolvasztjuk és összekeverjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása