TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Csokikrém diós töltelékkel
Csokikrém diós töltelékkel
Recept Csokikrém diós töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.11.2016

Csokikrém diós töltelékkel

Ezt az édességet az isteni finom csokoládés krémen kívül a számomra és a család számára is még finomabb diós-kávés töltelék teszi igazán különlegessé. Ha netán a gyerkőcök is lecsapnának az édességre, akkor a kávé bátran elhagyható. A csokikrém diós töltelékkel a család nagy kedvence, és nemcsak karácsonykor, hanem évközben is gyakran kerül az asztalra. Szinte bármivel díszíthető: cukorral, csokoládéval, fehér csokoládéval, étcsokoládéval, csokoládépehellyel, ehető díszekkel…

Alapanyagok

Csokoládékrém:

150 g
csokoládé
125 g
margarin
1-2 ev. kanál
kakaó

Töltelék:

50 ml
erős kávé (espresso)
100 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
100 g
darált dió
50 g
margarin
ízlés szerint rum

Továbbá szükségünk lesz:

csokoládés dísz
papírforma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a tölteléket. A cukrot a forró kávéval leöntjük és folyamatos kevergetés mellett elkezdjük főzni. Hozzáadjuk a darált diót, és alacsony lángon még pár percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a margarint, addig főzzük, még egységes mártást nem kapunk, végül belecsepegtetjük a rumot, és kihűtjük.
  2. Amíg a töltelék hűl, hozzálátunk a csokoládéhoz: a margarint enyhe lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a csokoládét és 1 kanál kakaót. Ha a csokoládé nem túl barna, akkor szoktam hozzá még egy kanál kakaót keverni. A hozzávalókat addig keverjük, amíg egységes állagú masszát nem kapunk, és ügyelünk arra, hogy fel ne forrjon! Miután kész, a papírformákba egy kanál segítségével kevés csokoládét folyatunk, majd a papírformát oldalra döntjük és úgy forgatjuk, hogy a csokoládé bevonja.
  3. Miután a csokoládé megkötött, rákanalazzuk a diós tölteléket és legfelülre pedig ismét csokoládé kerül.

 

Megjegyzés: A csokoládé bármilyen lehet, ez ízlés kérdése. Én tejcsokoládé és étcsokoládé keverékét használtam, a cukor mennyisége pedig szintén variálható. A papírformákat biztonság kedvéért duplán rakom, bár a boltokban már erősebb anyagból készültek is kaphatók. Ügyeljünk arra, hogy mindenképp 100%-os margarint használjunk, ugyanis a vajtól a csokoládé nem köt meg kellően!

Forrás: Recepty z mojej kuchyne

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása