TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Tejszínes karácsonyi kifli
Tejszínes karácsonyi kifli
Recept Tejszínes karácsonyi kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.10.2016

Tejszínes karácsonyi kifli

Ez a nagyon egyszerűen elkészíthető édesség teljes mértékben illeszkedik a karácsonyi hangulathoz. A tésztájába belekevert tejszín egy fantasztikus puhaságot és ízvilágot kölcsönöz a tejszínes karácsonyi kiflinek, amit a finom csokoládés öntet koronáz meg. Az elkészítése tényleg gyors, a hozzávalókat összekeverjük, megsütjük, közben elkészítjük a csokoládés mártogatót, a kész süteményt belemártjuk, és már kész is.

Alapanyagok

Tésztához:

450 g
rétesliszt
100 g
kókuszreszelék
250 g
vaj
1 db
tojás sárgája
100 g
porcukor
230 ml
33%-os habtejszín
1/4 kv. kanál
sütőpor
1 csomag
vanília cukor

Továbbá szükségünk lesz:

100 g
főzőcsokoládé
20 g
margarin
porcukor a szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálban elkeverjük és sima állagú tésztává gyúrjuk. Ezután a tésztát 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd egy darabot letépünk róla és kifli alakúra formázzuk, vagy egy erre használatos formába nyomjuk. A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütés után a kiflik porcukorral megszórjuk, majd a két végét belemártjuk a csokoládés szószba. Miután a csokoládé megdermedt, tálalhatjuk a süteményt. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása