TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Zöldfűszeres bagett friss spenóttal és lazaccal
Zöldfűszeres bagett friss spenóttal és lazaccal
Recept Zöldfűszeres bagett friss spenóttal és lazaccal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.9.2016

Zöldfűszeres bagett friss spenóttal és lazaccal

A zöldfűszeres bagett friss spenóttal és lazaccal az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb vacsora. Ha nincs időnk főzni, vendégeinket vagy a családot biztosan lehengereljük ezzel a gyors előétellel. A bagett kívül roppanós, belül puha, a lazac és spenót pedig egyszerűen tökéletes. Vacsorának is kiváló választás.

20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 db
francia bagett (hosszú)
50 g
vaj
2 gerezd
foghagyma
1 ev. kanál
metélőhagyma
200 g
leveles spenót
50 ml
tej
200 g
friss lazac
ízlés szerint só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lazacot serpenyőbe tesszük, és mindkét oldalát megsütjük. A sütést a „bőrös” oldalával kezdjük.
  2. A bagetteket felvágjuk. A vajat a zúzott foghagymával és metélőhagymával jól összekeverjük, megkenjük vele a bagetteket, majd a sütőben ropogósra sütjük.
  3. A spenótot egy serpenyőbe tesszük, és addig sütjük, míg össze nem esik. Hozzáöntjük a tejet, megsózzuk, összekeverjük és levesszük a tűzről.
  4. A ropogós bagettre villával egy kevés spenótot teszünk, és erre kerül egy darab sült lazac. A falatkákat melegen tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása