TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Sonkával, sajttal és újhagymával töltött paprika
Sonkával, sajttal és újhagymával töltött paprika
Recept Sonkával, sajttal és újhagymával töltött paprika
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.9.2016

Sonkával, sajttal és újhagymával töltött paprika

A sonkával, sajttal és újhagymával töltött paprika hihetetlenül finom előétel! A vendégeinknek szolgáltam fel Szilveszterkor, és mindenkinek ízlett. Az alapanyagok egyszerűek, könnyen beszerezhetőek, az elkészítés gyors és egyszerű, a végeredmény pedig magáért beszél.

25 perc
Elkészítés
Alapanyagok
1 db
tömlős krémsajt
250 g
juhtúró
125 g
vaj
1 csomag
újhagyma
1 db
parenyica (vagy más füstölt sajt)
10 szelet
sonka
egész paprika a töltéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk. Ügyeljünk arra, hogy a paprika ne törjön vagy sérüljön meg.
  2. Egy tálban összekeverjük a juhtúrót, a vajat és a krémsajtot, hozzáadjuk az apróra vágott parenyicát, újhagymát és a kockára vágott sonkát, végül a tölteléket alaposan elkeverjük.
  3. Az elkészült tölteléket egy evőkanál segítségével beletöltjük a megtisztított és kicsumázott paprikába. Ügyeljünk arra, hogy a paprikába csak töltelék kerüljön, levegő és légbuborék ne.
  4. A kész töltött paprikákat hűtőbe rakjuk, hogy a töltelék szépen megdermedjen.
  5. A lehűlt töltött paprikákat éles késsel felszeleteljük, és ropogós péksüteménnyel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása