TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Rántott csirkemell kínai módra
Rántott csirkemell kínai módra
Recept Rántott csirkemell kínai módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.9.2016

Rántott csirkemell kínai módra

Ha már kicsit unalmas a klasszikus rántott csirkemell, akkor ezt a receptet ki kell próbálni. A mártás csodát tesz az étellel, az édes-sós íz kiválóan illik a csirkehúshoz. A rántott csirkemell kínai módra egy kiváló alternatíva a már klasszikus ételre.

20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
klasszikus rántott csirkemell
50 g
vaj
1 db
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
2 kv. kanál
curry fűszer
1 db
tyúkhúsleves kocka
2 ev. kanál
szójaszósz
3 ev. kanál
fehérbor
2 kv. kanál
méz
1,5 ev. kanál
kukoricakeményítő
125 ml
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hagymát apróra vágjuk és a felforrósított vajon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és pár pillanatig együtt pirítjuk a hagymával. Nem sokáig, mivel a fokhagyma hamar megég és keserű lesz.
  2. Hozzáadjuk a curryt, a vízben feloldott húsleveskockát és forrásig főzzük. Miután felforrt, hozzáadjuk a szójaszószt, a bort és alacsony fokozaton 10 percig főzzük.
  3. Egy kevés vízben elkeverjük a kukoricakeményítőt, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a mártáshoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mézet és pár percig tovább főzzük.
  4. A rántott csirkét vékony szeletekre (nudlikra) vágjuk és leöntjük az elkészült szósszal. Burgonyával, rizzsel vagy zöldséges salátával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása