TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd A kiváló lángos receptje
A kiváló lángos receptje
A kiváló lángos receptje
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   6.12.2016

A kiváló lángos receptje

Egy jó kis fokhagymás lángos, még melegében, bableveshez, vagy csak magában, sok-sok tejföllel és reszelt sajttal, esetleg ketchuppal – ha csak leírom, már összefut a nyál a számban. A lángos, ha nem is a bonyolultabb, inkább az időigényesebb ételek közé tartozik, de azért itt-ott megéri elkészíteni. A kiváló lángos receptje minden konyhában elkészíthető, csupán jó tészta, zsiradék és egy serpenyő kell hozzá. Érdemes megpróbálkozni vele.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 ml
tej
3,5 g
élesztőpor
1 kg
rétesliszt
200 g
tejföl
csipet só
csipet szódabikarbóna
3 g
kristálycukor
napraforgóolaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk – ezzel elkészítjük a kovászt.
  2. Egy nagyobb tálban a lisztet elkeverjük a csipet sóval, szódabikarbónával és a tejföllel. Hozzáöntjük a kovászt, majd sima állagú tésztát gyúrunk. A tésztát egy kendővel lefedjük, majd legalább fél órát meleg helyen kelesztjük.
  3. Ha a tészta megkelt, kb. 8-10 részre vágjuk, majd mindegyik részből először kis cipókat formázunk, a cipókból pedig lángos alakú korongokat. A lángost bő mennyiségű, forró olajban mindkét oldalán megsütjük. A felesleges zsiradékot leitatjuk.
  4. Sajttal, tejföllel, ketchuppal, fokhagymával, reszelt sajttal, vagy csak önmagában, kissé megsózva tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása