TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Pizzás tekercs
Pizzás tekercs
Recept Pizzás tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   23.1.2017

Pizzás tekercs

A kelt tésztából rengetek édes és sós finomság készíthető, én most egy pizzás tekercset választottam a család megörvendeztetésére. Ezzel a recepttel mindenki megbirkózik, csak el kell készíteni a kelt tésztát, kinyújtani, ezután megtöltjük mindenféle finomsággal (én találtam az éléskamrában egy üveg lecsót, leszűrtem, és ezt is rátettem), felcsavarjuk, felvágjuk, megsütjük, és már fogyaszthatjuk is. Vendégváró falatoknak is isteni, az egyetlen hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy, egy adag sosem elég.

Alapanyagok

TÉSZTA:

400 g
rétesliszt
400 g
búzafinomliszt
250 ml
tej
20 g
friss élesztő
3 ev. kanál
kristálycukor
2 kv. kanál
50 g
vaj
3 db
tojás
3 ev. kanál
majonéz

Töltelék:

250 g
szalámi
200 g
Edami sajt
1 db
kis konzervkukorica
ízlés szerint pizza fűszer
1 db
kis üveg lecsó
ízlés szerint ketchup

Befejezéshez:

1 db
tojás
kevés szezámmag
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítünk két tálat, egy nagyobbat és egy kisebbet. A nagyobb tálba beleöntjük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd beleszórjuk a liszt kb. 1/3-át. Sózzuk, cukrozzuk, elkeverjük, majd megvárjuk, míg megkel.
  2. A kisebb tálban a tojást a majonézzel és a felolvasztott vajjal felverjük.
  3. A tojásos masszát beleöntjük a kovászba, elkezdjük gyúrni, majd apránként beledolgozzuk a maradék lisztet. A kész tésztát félretesszük és meleg helyen megkelesztjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk, ketchuppal megkenjük, megszórjuk a lereszelt szalámival, sajttal, lecsóval (a lecsót előtte leszűrjük), kukoricával, pizza fűszerrel ízesítjük. Ezután a tésztát feltekerjük (mint egy roládot), felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd felszeleteljük. A pizzás csigákat-korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, pár percig kelesztjük, majd 180 fokon 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat!

A receptért köszönet Diabambulka nevű felhasználónknak

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása