TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sült csirke Tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel
Tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel
Recept Tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   16.2.2017

Tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel

A tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel talán az egyik legegyszerűbb csirkerecept, amit valaha készítettem. Csak csirke, fűszer, burgonya és zöldség (ami ráadásul a köret is), egy sütő, na meg egy tepsi, amibe az összes hozzávalót beletesszük. Én a tepsis csirkét előző napi húslevessel öntöttem fel, de ha nincs, akkor megteszi a húsleveskocka vízben feloldva. Nagyszerű, gyors ebéd vagy vacsora, nemcsak a hétköznapokra.

Alapanyagok

Csirkés alaphoz:

csirkecomb (alsó és felső keverve, egész comb)

Szükségünk lesz még:

kb 800 g
kisebb burgonya
1 fej
fokhagyma
4 ev. kanál
olívaolaj
200 ml
csirkealaplé
ízlés szerint őrölt pirospaprika (édes)
ízlés szerint só, bors
1 db
citrom
1 db
nagy fej vöröshagyma
2 db
cukkini
3 db
közepes paradicsom
1 db
kápia
ízlés szerint bazsalikom, kakukkfű
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkét sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt pirospaprikával (akár grillfűszert is használhatunk).
  2. A meghámozott burgonyát megmossuk, megszárítjuk, majd felnegyedeljük.
  3. Egy nagyobb tepsit kiolajozunk, beletesszük a húst, a burgonyát, a gerezdekre szedett fokhagymát, a felvágott hagymát. A citrom felének levével meglocsoljuk a burgonyát és a csirkét, a másik felét negyedekre vágjuk és beletesszük a tepsibe.
  4. fél órát sütjük, majd felöntjük az alaplével.
  5. A cukkinit és a kápiát felkockázzuk, a paradicsomot félbe vágjuk. Mikor már a hús majdnem kész, rátesszük a zöldségeket, és még 15 percig sütjük.
  6. 1-2 perccel a sütés vége előtt megszórjuk a bazsalikommal és a kakukkfűvel.

Blogom: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása