TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Puha csokoládés-céklás kocka
Puha csokoládés-céklás kocka
Recept Puha csokoládés-céklás kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   30.8.2017

Puha csokoládés-céklás kocka

Az elején tartottam attól, hogy a céklát savanyúság vagy borscs helyett süteményhez használjam fel. Aztán kipróbáltam a puha csokoládés-céklás kockát, és rájöttem, egyáltalán nem kell a céklától félni. A süteményben egyáltalán nem a megszokott céklás íz köszön vissza. A kész sütemény egyáltalán nem száraz, nagyon csokis, finom, és szerintem bármilyen alkalomra tökéletes. A tetején a finom csokiöntet még ellenállhatatlanabbá teszi. Szintén nagy előnye, hogy nem kell sok időt a konyhában tölteni az elkészítéshez, csupán a cékla lereszelése okozhat némi bosszúságot.

Alapanyagok
300 g
cékla
170 g
rétesliszt
100 g
csokoládé
125 g
vaj
170 g
nádcukor
3 db
tojás
30 g
kakaó
1 csomag
sütőpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cékla héját levágjuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A vajat és a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük. Minőségi, 78%-os étcsokoládét használtam.
  3. A tojást a habbal habosra verjük, majd fokozatosan belekeverjük a vajas csokoládét, a reszelt céklát és a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  4. A tésztát egy magasabb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 30-40 percig sütjük.
  5. A kész tészta tetejét lekvárral megkenjük (házi ribizlilekvárt használtam), majd csokiöntettel bevonjuk a tetejét.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása