TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Bajor fánk házi készítésű lekvárral és tejszínhabbal
Bajor fánk házi készítésű lekvárral és tejszínhabbal
Recept Bajor fánk házi készítésű lekvárral és tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.9.2016

Bajor fánk házi készítésű lekvárral és tejszínhabbal

A bajor fánk tipikusan olyan desszert, amit biztos többször is elkészítünk majd. A házi lekvár a tetején és a tejszínhab magáért beszél. Ízletes, mutatós és mennyei az íze.

150 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
búzafinomliszt
250 g
rétesliszt
50 g
cukor
50 g
vaj
1 csomag
vaníliacukor
2
tojás sárgája
250 ml
tej
20 g
élesztő
3 ev. kanál rum
csipet só

Szükséges még

házi lekvár
tejszínhab a díszítéshez
porcukor a hintéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a kovászt készítjük el: a langyos tejbe beletesszük a cukrot, egy evőkanál búzafinomlisztet, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a csipetnyi sót, vaníliacukrot, puha vajat, tojássárgáját, rumot, végül a felfuttatott élesztőt is. Ezeket jól összedolgozzuk, és csomómentes tésztát készítünk.
  3. A tészta tetejét liszttel megszórjuk, egy konyharuhával letakarjuk és kb. másfél óráig kelesztjük meleg helyen.
  4. A megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és egy pohárral vagy szaggatóval kis köröket szaggatunk. A kiszaggatott tésztát még 15 percig pihentetjük, majd forró olajban mindkét felét aranybarnára sütjük.
  5. A fánkokat házi lekvárral és tejszínhabbal díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása