TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd A legegyszerűbb és legjobb hamis vadas
A legegyszerűbb és legjobb hamis vadas
Recept A legegyszerűbb és legjobb hamis vadas
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   23.10.2017

A legegyszerűbb és legjobb hamis vadas

A legegyszerűbb és legjobb hamis vadas titka abban rejlik, hogy minden egyszerre, egy tepsiben készül. Miután a húst felszeleteltük, fűszereztük, hozzáadtuk a gyökérzöldségeket, a citromot és a fűszereket, az egészet nemes egyszerűséggel megsütjük. Ezután a húst félretesszük, a maradék zöldséges masszát leturmixoljuk, főzőtejszínnel, citrommal ízesítjük, és már el is készült. Házi knédlivel vagy zsemlegombóccal tálalom, és mindig nagy sikert aratok vele.

40 perc
Elkészítés
120 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
sertéscomb
ízlés szerint zsírszalonna
350 g
gyökérzöldség (répa, fehérrépa, zeller, a répa javára)
1 db
vöröshagyma
1 db
citrom
1 db
marhahúsleves kocka
250 ml
33%-os főzőtejszín
1 ev. kanál
mustár
csipet kakukkfű
szükség szerint víz
kevés kristálycukor
só, bors
babérlevél
bors
szegfűbors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst jó alaposan megmossuk, felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk.
  2. A hússzeleteket tepsire tesszük, a hússzeletek közé tesszük a zsírszalonnát, rátesszük a felszeletelt zöldségek harmadát (akár fagyasztott zöldséget is használhatunk).
  3. A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a zöldségeket (a maradék 2/3-ot), átforgatjuk, majd miután már puhulni kezdenek, hozzáadjuk a tepsiben lévő szalonnás-zöldséges hússzeletekhez.
  4. Hozzáadjuk a borsot és szegfűborsot, a babérlevelet, az apróra vágott hagymát, a kakukkfüvet, a héjával együtt felszeletelt citromot. A húsleveskockát vízben feloldjuk, majd ezzel öntjük fel a húst.
  5. 180 fokon addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul.
  6. Miután a hús megpuhult, a húst kivesszük a tepsiből. A zöldséges keverékből eltávolítjuk a babérlevelet, citromot, borsot és szegfűborsot, majd a maradék zöldséges masszát leturmixoljuk. A masszát egy edénybe tesszük, felforraljuk, tejszínnel, mustárral, esetleg citromlével ízesítjük, majd visszatesszük a mártásba a hússzeleteket.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása