TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Nagymamám legendás almás süteménye
Nagymamám legendás almás süteménye
Recept Nagymamám legendás almás süteménye
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   26.10.2017

Nagymamám legendás almás süteménye

Klasszikus almáspite recept, amit nagymamám utánozhatatlanul finoman tudott elkészíteni. A receptet megörököltem, és elég nagy sikerrel tudom elkészíteni nagymamám legendás almás süteményét. A titka abban rejlik, hogy a tésztájába tej helyett fehérbort teszek. Szerintem a tésztája ettől puhább és lágyabb lesz, de ha valakinek nem tetszik ez a megoldás, nyugodtan használhat tejet is.

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
rétesliszt
100 g
porcukor
250 g
vaj
2 db
tojás
2 - 3 ev. kanál
fehérbor
1 csomag
sütőpor (12g)

Almás töltelék:

1 - 1,2 kg
reszelt alma
1 csomag
vaníliapuding (37 g)
100 g
kristálycukor (kb., ízlés szerint kell adagolni)
csipet fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta minden hozzávalóját kézzel eldolgozzuk. Ha a tészta túl kemény lenne, akkor adhatunk hozzá még bort vagy vizet. Amíg elkészítjük az almás tölteléket, a tésztát hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A reszelt almát elkeverjük a pudinggal, a cukorral és a fahéjjal.
  3. A tésztát lisztes felületre tesszük, két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd kivajazott tepsibe tesszük úgy, hogy a tepsi szélére is kerüljön. A tésztára rákanalazzuk az almás tölteléket és egy kanállal elegyengetjük.
  4. A másik tésztát is kinyújtjuk és rátesszük az almás töltelékre. A tepsi széléről lenyúló tésztát levágjuk. A tetejét villával megbökdössük, majd kb. 30 percig 180 fokon megsütjük. Miután megsült, teljesen kihűtjük, felkockázzuk, porcukorral megszórjuk.
  5. Megjegyzés: ha az alma túl savanyú, akkor adhatunk hozzá még cukrot. 25 x 35 cm-es tepsit használta, az oldala 5 cm magas volt.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása