TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Mákos és diós kalács, bejgli Puha kalács csokidarabokkal
Puha kalács csokidarabokkal
Recept Puha kalács csokidarabokkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   5.12.2017

Puha kalács csokidarabokkal

A puha kalács csokidarabokkal nálunk amikor elkészül, vacsorára kerül az asztalra, és ha véletlenük marad, akkor marad a másnapra reggeli is a gyerekeknek. Önmagában, kakaóval vagy kávéval is nagyon finom, de egy vékony réteg vajjal és jó vastagon lekvárral megkenve igazi csemege! A csoki nagyon feldobja a kelt tésztát, az egész annyira puha és lágy, hogy szinte elolvad a szájban.

120 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
30 g
friss élesztő
170 ml
tej
100 ml
főzőtejszín (jó sűrű, legalább)
20 g
vaj
1 db
tojás
3 ev. kanál
kristálycukor
1/2 kv. kanál

Szükségünk lesz még:

50 g
csokoládé
1 db
tojássárga kenéshez
1 kv. kanál
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. Egy másik tálban a lisztet, a tejszínt, a vajat, tojást és a sót elkeverjük. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. Egy kendővel lefedjük és meleg helyen megkelesztjük.
  3. A tésztát lisztes felületre tesszük és két egyenlő részre osztjuk. Minden egyes részt kinyújtunk – hosszúkás téglalap alakúra. A tésztát apróra vágott csokoládéval megszórjuk és felcsavarjuk.
  4. A két felcsavart hengert egymás mellé tesszük és összecsavarjuk, felvert tojássárgával megkenjük (a tojásba egy kevés tejet is teszünk), majd 180 fokon 40 percig sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása