TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Vörös áfonyás kuglóf
Vörös áfonyás kuglóf
Recept Vörös áfonyás kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   7.12.2017

Vörös áfonyás kuglóf

A vörös áfonyás kuglóf egy kis édes kísértés a mindennapokra. Tudom, hogy nem egyszerű vörös áfonyát beszerezni, de nem lehetetlen, és mindenképp érdemes legalább egyszer kipróbálni ezt a remek kuglófot. Könnyű, puha, gyümölcsös, megvan benne minden ahhoz, hogy kényeztesse az ízlelőbimbókat. A tetejét porcukorral megszórom, felszeletelem, és egy bögre kávé/tea mellé tálalom.

40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta hozzávalói:

200 g
vaj
4 db
tojás
csipet só
1 bögre (250 ml)
porcukor
1 db
vaníliacukor
1 bögre
rétesliszt
1 db
sütőpor
1-2 marék
vörös áfonya
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét egy tálba tesszük, egy csipet sót adunk hozzá. A tojássárgát egy másik tálba tesszük, és hozzáadjuk a cukrot és a vajat.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgát habosra dolgozzuk, ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojáshabot is.
  3. A tésztába belekeverjük a vörös áfonyát. Kivajazott és kilisztezett formába öntjük, majd előmelegített sütőbe tesszük.
  4. Először 150 fokon sütjük 20-25 percig, majd 180 fokon további 20-25 percig. Tűtesztet végzünk, hogy meggyőződjünk, a tészta megsült.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása