TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Egyszerű borsóleves
Egyszerű borsóleves
Recept Egyszerű borsóleves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   11.11.2017

Egyszerű borsóleves

Ez a borsóleves nemcsak egyszerű, hanem nagyon gyors is. Fagyasztott borsóból készítem, amit egyszerűen fűszerezek és megfőzök. Nem kap se rántást, se más „extra” ízesítést, hanem egész egyszerűen 15 percig főzöm. Amíg a borsóleves készül, elkészítem a daragaluska – gombóc tésztáját. A gombócokat megformázom, beleteszem a forró levesbe, 5 percig főzöm, és el is készült. Jó étvágyat!

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

450 g
fagyasztott borsó
3 l
víz
2 db
leveskocka
bors

Daragaluska:

1 db
tojás
2 ev. kanál
vaj
búzadara
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A borsót edénybe szórjuk, vízzel felöntjük és felolvasztjuk. Hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük.
  2. Amíg a borsó elkészül, hozzálátunk a daragaluska elkészítéséhez: a vajat és a tojást elkeverjük, sózzuk, és annyi darát adunk hozzá, hogy szépen formázható legyen.
  3. 10-15 perc után a levest megkóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, majd egy kanál segítségével beletesszük a galuskát – kanállal formázott gombócokat a levesbe. Még 5 percig főzzük, és elkészült. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása