TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirkemell krémes mustáros mártással
Csirkemell krémes mustáros mártással
Recept Csirkemell krémes mustáros mártással
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   12.12.2017

Csirkemell krémes mustáros mártással

A csirkemell egyik nagy előnye, hogy számtalan módon el lehet készíteni. Nem vicc, mindenki másképp csinálja, más-más zöldséggel, fűszerekkel, módszerrel… A csirkemell krémes mustáros mártással finom currys páccal készül, egy kis répával, valamint tejfölös-mustáros szósszal. Szerintem nagyon ötletes recept, remek ízvilággal. Curry fűszerkeverék helyett már curry pasztával is készítettem, amitől jó csípős, pikáns lett.

40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
csirkemell
1 db
vöröshagyma
1 db
sárgarépa
3 ev. kanál
tejföl
2 ev. kanál
magvas mustár
2 ev. kanál
klasszikus mustár
2 ev. kanál
búzafinomliszt
1 bögre
forró víz
só, bors
növényi olaj

Húspác:

1-2 ev. kanál
curry fűszerkeverék
1/2 kv. kanál
2 ev. kanál
szójaszósz
bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, megszárítjuk és feldaraboljuk. Elkészítjük a húspácot és rácsorgatjuk a húsra. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, de akár egy éjszakán át is pácolhatjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a pácolt húst. Amikor már a hús is megpirult, hozzáadunk 1 evőkanál lisztet és pár pillanatig tovább pirítjuk.
  3. Ezután felöntjük a forró vízzel, sózzuk és borsozzuk, belekeverjük a maradék liszttel elkevert tejölt és a mustárt, majd egyet forralunk rajta.
  4. Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása