TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Házi csirkemájpástétom
Házi csirkemájpástétom
Recept Házi csirkemájpástétom
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   23.12.2017

Házi csirkemájpástétom

Ha egyszer megkóstolja ezt a krémes, pikáns házi csirkemájpástétomot, akkor nagy valószínűséggel mindig ezt fogja készíteni. Nem kell hozzá sok előkészület és konyhai munka, szinte pár alapanyagból, egy kevés jól összeválogatott fűszerből és fűszerkeverékből ilyen pompás finomság állítható össze. Hűtőben sokáig eláll, és tökéletes vendégváró falat. Friss, ropogós bagettel, sóval megszórva tökéletes!

40 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
csirkemáj
150 g
vaj
2 gerezd
fokhagyma
1 db
vöröshagyma
2 db
kakukkfű szár
csipet
ötfűszer keverék
1 kv. kanál
csipet
bors
2 ev. kanál
főzőtejszín
csipet
őrölt pirospaprika
1 csokor
rozmaring (egy csipet a pástétomba, a többi a tetejére, dísznek)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemájat megmossuk. 50 g vajat egy serpenyőben felolvasztunk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a kakukkfüvet, egy kevés rozmaringot, ötfűszer keveréket, pirospaprikával megszórjuk, ízlés szerint borsozzuk, majd hozzáadjuk a csirkemájat. Együtt pirítjuk.
  2. Miután a csirkemáj elkészült (kellően puha), a keveréket turmixgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk. Ezután még 50 g vajat adunk hozzá, a tejszínt, majd ízlés szerint sózzuk. Elkeverjük, majd a krémet egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk, hogy még simább és csomómentes legyen.
  3. A pástétomot kis üvegcsékbe, tálakba kanalazzuk.
  4. A maradék 50 g vajat felolvasztjuk, majd az olvasztott vajat rákanalazzuk a pástétom tetejére.
  5. A még olvadt vajba beletesszük a rozmaringágat - ezzel díszítjük.
  6. A pástétomot hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása