TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Baracktorta sütés nélkül
Baracktorta sütés nélkül
Recept Baracktorta sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   6.1.2018

Baracktorta sütés nélkül

A piskóta fantasztikus találmány. Nemcsak csemetéim fogyasztják, rágcsálják előszeretettel, hanem én is sok finomságot próbálok belőlük kreálni. Az egyik nap rátaláltam a kakaós kör alakú piskótára, és rögtön vettem is belőle pár csomaggal. Még aznap elkészítettem ezt a finom baracktortás sütés nélkül, és nagy sikert arattam vele. Lényegében csak piskóta, tejföl, cukor, egy kevés kakaó, és persze piskóta kell hozzá. A kakaós piskóta sima piskótával is helyettesíthető, de szerintem ügyes háziasszonyok kakaós keksszel is meg tudják oldani.

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 csomag
piskóta (kör alakú)
1 csomag
kakaós babapiskóta (kör alakú)
1 db
barackkonzerv (sárgabarack, 500 ml)
650 ml
tejföl
2 csomag
habfixáló
3 ev. kanál
porcukor
3 ev. kanál
Nesquik kakaópor
csoki díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Első körben előkészítjük a hozzávalókat: tejfölt, piskótát, sárgabarack konzervet, a habfixálót, a porcukrot, a kakaót és a csokis díszelemeket.
  2. A tejfölt elkeverjük a habfixálóval és a porcukorral. Addig dolgozzuk, amíg sűrű, csomómentes, lágy krémet nem kapunk.
  3. A tortaforma alját kirakjuk a kakaós piskótával. A konzervet felnyitjuk, a barackos lével pedig meglocsoljuk az alsó réteg piskótát. Rátesszük a tejfölös krém harmadát, és szépen elegyengetjük.
  4. A krémre egy újabb réteg piskóta kerül. Én felváltva raktam rá a kakaós és sima piskótát. A piskótára rátettem a vékonyra szeletelt barackot. Mivel a barack eléggé szaftos és leves, a piskótákat nem kell a kompótlével meglocsolni.
  5. A barackra rátesszük a krém második harmadát és elegyengetjük.
  6. A krémre egy újabb réteg barack kerül, a barackra pedig egy réteg világos piskóta – fejjel lefelé.
  7. A maradék krémbe belekeverjük a kakaót.
  8. A kakaós krémet rákenjük a felső réteg piskótára és elegyengetjük.
  9. A tetejét ehető csokidísszel megszórjuk. A tortaformát alufóliával lefedjük és dél napra hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása