TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Spenótos-lazacos lasagne
Spenótos-lazacos lasagne
Recept Spenótos-lazacos lasagne
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   6.1.2018

Spenótos-lazacos lasagne

A spenótos-lazacos lasagne akár ünnepek alatt is megállja a helyét. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy rendkívül finom, másrészt pedig annak is, hogy lazacot csak ritkán veszek, de ilyenkor próbálok a lehető legfinomabban elkészíteni. Ehhez a fogáshoz egy csomag füstölt lazacot használtam (szép vékony lapok, sikerült két réteget is becsempésznem a lasagnebe), és friss leveles spenótot.

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Spenóthoz:

200 g
spenótlevél
1 db
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
bors

Besamel mártáshoz:

600 ml
tej
80 g
vaj
60 g
búzafinomliszt
babérlevél
szerecsendió
180-200 g
cottage sajt

Szükségünk lesz még:

1 csomag
lasagne tésztalap
200 g
füstölt lazac
50 g
reszelt sajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A spenótlevelet forró, sós vízben megfőzzük. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a spenótlevelet és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, ráütjük a tojást és alaposan elkeverjük. A tojás lényegében besűríti a spenótos mártásunkat.
  2. Miután a spenót elkészült, nekilátunk a besamell mártásnak. Egy magas falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat, amin megpirítjuk a lisztet. Beleöntjük a lisztet és addig keverjük, amíg a liszt csomómentes nem lesz. Beletesszük a babérlevelet és kb. 5 percig főzzük. Ezután levesszük a lángról, szerecsendióval ízesítjük. A cottage sajtot turmixgépben pürésítjük, és ezt is belekeverjük a besamelles mártásba.
  3. A tésztát forró, sós vízben kb. 3 percig főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a tésztalapok ne tapadjanak össze!
  4. Miután a tészta is elkészült, kezdhetjük a rétegezést: a sütőforma aljára rátesszük a besamellt, erre kerül egy réteg tésztalap, a tésztalapra a spenót, a spenótra a lazac, majd egy újabb réteg tésztalap.
  5. A tésztalapra rákenjük a mártást, erre egy újabb réteg spenót kerül, a spenótot lefedjük a tésztával, a tésztalapot megkenjük a szósszal, a szószra rákanalazzuk a spenótot, rátesszük a lazacot, tésztával lefedjük, végül a tésztát meglocsoljuk a mártással.
  6. Gyakorlatilag a rétegek ebben a sorrendben kerülnek a tálba: mártás - tésztalap - mártás - spenót - lazac - tésztalap - mártás - spenót - tésztalap - mártás - spenót - lazac - tésztalap -  mártás.
  7. 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
  8. Miután megsült, kivesszük a sütőből, reszelt sajttal megszórjuk, a sütőt kikapcsoljuk, majd 10 percre visszatesszük. A sajt szépen ráolvad, a lasagne tálalásra kész.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása