TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sonkás lasagne
Sonkás lasagne
Recept Sonkás lasagne
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   13.1.2018

Sonkás lasagne

A sonkás lasagne kiváló és egyszerű vacsora. A parmezános besamelmártásnak köszönhetően kellően szaftos és puha, de aki fél attól, hogy a tészta kemény marad, az elő is főzheti. A rétegezéshez a tésztán és parmezános besamelmártáson kívül sonkát és reszelt gouda sajtot használta, ezzel pakoltam meg jó alaposan a sütőtálat. A vacsora a sütőben 20 perc alatt készre sült, és ezzel az egyszerű recepttel mégis kiadós és finom vacsorát tudtam varázsolni a családnak.

15 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

400 g
lasagne
400 g
sonka
300 g
gouda
150 + 50 g
parmezán
700 ml
tej
5 ev. kanál
búzafinomliszt
só, bors
szerecsendió
ételízesítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a besamelt. A lisztet a tejben csomómentesre keverjük, sózzuk, egy kevés szerecsendiót szórunk hozzá (vagy belereszeljük, attól függ, milyen formában van otthon), borsot, esetleg ételízesítőt. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Végül hozzáadunk 150 g reszelt parmezánt, elkeverjük és levesszük a tűzről.
  2. Egy sütőtálat jó alaposan kivajazunk, majd egy réteg tésztát rakunk az aljára. Megkenjük a parmezános besamelmártással, ráteszünk egy réteg sonkát, reszelt gouda sajttal megszórjuk, majd a rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó réteg tésztát a mártással megkenjük, 50 g reszelt parmezánnal megszórjuk.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tésztát pedig 200 fokon 20 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása