TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Kitűnő kakaós-krémes piskótaszelet
Kitűnő kakaós-krémes piskótaszelet
Recept Kitűnő kakaós-krémes piskótaszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.3.2018

Kitűnő kakaós-krémes piskótaszelet

Ebben a süteményben megvan minden, ami egy finom édességhez kell. Puha kakaós tészta adja a kitűnő kakaós-krémes piskótaszelet alapját (egyenként 6-6 tojásból készül), ami közé vaníliapudingos lágy krém kerül, a tetejére pedig csokoládéöntet. A vaníliakrémet egy réteg rumos kávéba mártott babapiskótával dobtam fel. Bevallom, a csokikrémet boltban vásároltam, mert nem volt otthon elég étcsokoládé, de így is pompás lett.

50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

HOZZÁVALÓ 30 ADAGHOZ:

12 db
tojás
16 ev. kanál
porcukor
12 ev. kanál
rétesliszt
4 ev. kanál
kakaó
1 csomag
Dr.Oetker sütőpor
4 ev. kanál
víz

Töltelék:

400 ml
tej
1,5 csomag
vanília ízű pudingpor
1 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
kristálycukor
1 db
tojássárga
100 g
porcukor
250 g
vaj

Kell még:

150 g
csokiöntet
300 ml
erős kávé
1 ev. kanál
kristálycukor
kör alakú babapiskóta
kevés rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Piskóta elkészítése: 6 tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verünk. Kanalanként belekeverjük a 8 evőkanál kristálycukrot, egyenként a 6 tojássárgát, ezután kanálnyi adagokban a 6 evőkanál réteslisztet (amit előtte 2 ev. kanál kakaóval és fél csomag sütőporral elkevertünk) és a vizet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük (30x38 cm-es tepsit használtam). A tésztát kihűtjük. Miután kihűlt, kifordítjuk a tepsiből, a sütőpapírt pedig óvatosan lehúzzuk. Ez nagyon gyorsan megy.
  2. A fentiek szerint még egy adag piskótatésztát sütünk (mindegyiket 6-6 tojásból sütjük).
  3. Töltelék: a tejből, pudingporból, tojássárgából, vaníliacukorból és kristálycukorból sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, majd a porcukorral eldolgozott vajjal krémesre keverjük.
  4. Elkészítjük a kávét, egy kevés cukorral és rummal ízesítjük.
  5. A piskótatésztára rátesszük a krém felét, a krémre kerül a kávéba mártott babapiskóta, betakarjuk a maradék töltelékkel (egy keveset félreteszük, amivel a felső réteget be tudjuk vonni – nem szükséges), majd lefedjük a második piskótalappal. A tetejére nehezéket teszünk (tepsit használtam), majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A félretett krémmel bevonhatjuk a süteményt, tetejét csokiöntettel bevonjuk, majd felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blažena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása