TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Sonkás aszpik
Sonkás aszpik
Recept Sonkás aszpik
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   13.3.2018

Sonkás aszpik

Tökéletes előétel, vendégváró falat, és szerintem a húsvéti fogás részeként is tökéletesen megállja a helyét. Az aszpikot most kuglóf sütőformában készítettem, szerintem a végeredmény magáért beszél. Került bele szalámi, sajt, tormás sajttal megkent sonkatekercs, csemegeuborka, kukorica, borsó, tojás, olajos paprika… A zselatint a csemegeuborka levében oldottam fel, nekem nagyon ízlik ez az ecetes-cukros íz, és szerintem tökéletesen kiegészíti az aszpikot.

60 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

750 ml
víz vagy csemegeuborka leve
30 g
zselatinpor
5 db
tojás
150 g
tormás krémsajt
150 g
párolt sonka
150 g
szalámi
150 g
Edami sajt
1 db
borsókonzerv
1 db
kukoricakonzerv
4 db
nagyobb csemegeuborka
3 db
olajos kápia (paprika)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A zselatinport beleöntjük a vízbe vagy a csemegeuborka levébe, felmelegítjük (vigyázat, nem szabad felforralni!). A kiválasztott formát előkészítjük, és beleöntjük a lé egy részét (kb. 2 cm vastag réteg legyen a forma alján). Miután megkötött, kezdődhet a rétegezés. A szalámiból, Edami sajtból különböző méretű és nagyságú formákat készítünk, és beletesszük a formába. Annyi lével öntjük fel, hogy pont ellepje.
  2. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük és felszeleteljük.
  3. Jöhet a következő réteg: tojás, felkarikázott uborka, felvágott kápia, a maradék sajt és szalámi, majd ezt is felöntjük.
  4. A következő réteg a krémsajttal megkent és felcsavart sonka. A sonkatekercsek közé tesszük a lecsepegtetett borsót és kukoricát, rátesszük a maradék tojást (amennyiben maradt, és akár az összes többi maradékot), majd ezt is felöntjük.
  5. Az utolsó réteg lehet egy réteg szalámi, ráöntjük a maradék levet, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Miután megkötött, kifordítjuk a formából, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!

 

 A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása