TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Túrós-almás ropogós rétes
Túrós-almás ropogós rétes
Recept Túrós-almás ropogós rétes
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.2.2018

Túrós-almás ropogós rétes

A túrós-almás ropogós rétes tésztája eltér a megszokott nyújtott tésztától, vagy a boltban kapható rétestésztától. Ennek ellenére nagyon jó, egyszerű vele dolgozni, és kevesebb türelemre van szükség az elkészítéshez. A túró és alma kombinációja kiváló tölteléknek, érdemes kipróbálni. A túrós-almás ropogós rétes tényleg ropogós, de nem kell félni, a tölteléknek köszönhetően nem lesz száraz. Szerző: Mineralka

80 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
túró
200 g
vaj
1 db
tojás
4 ev. kanál
porcukor
3 ev. kanál
olaj
1 csomag
vaníliacukor
1/2 csomag
sütőpor
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
400 g
búzafinomliszt

Töltelék:

350 g
túró
2 db
tojás
50 g
porcukor
1/2 csomag
vaníliacukor
4 db
alma
4 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
őrölt fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliacukrot és a túrót. Rövid ideig kézi robotgéppel, legisebb fokozaton eldolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat, végül a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet. A készre dolgozott tésztát fóliába csomagoljuk, fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Amíg a tészta hűtőszekrényben pihen, elkészítjük a tölteléket. A túrót a cukorral és vaníliacukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tojást és addig keverjük, amíg egységes masszát nem kapunk.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből és két részre osztjuk. Mindkét tésztaadagot kinyújtjuk, majd a közepére rátesszük a túrós tölteléket.
  4. A tészta széleit bevagdossuk (ahogy a képen is látszik), a túrós töltelékre pedig rátesszük a vastagabbra szeletelt almát, amit előtte cukorral és fahéjjal megszórtunk.
  5. A tölteléket becsomagoljuk – felváltva a jobb és bal oldali kis tésztasávokkal. A rétest sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 200 fokon aranyszínűre sütjük.
  6. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása