TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kefires kakaós szelet kókuszreszelékkel
Kefires kakaós szelet kókuszreszelékkel
Recept Kefires kakaós szelet kókuszreszelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.2.2018

Kefires kakaós szelet kókuszreszelékkel

Enné a süteménynél nagy segítségünkre szolgált egy hurkapálca. A megsült tésztába ezzel kell lyukakat csinálni, a finom kakaós öntet pedig így bele tud csordogálni magába a tésztába. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk, kihűtjük, és már tálalhatjuk is. Tulajdonképpen ennyi kell a kefires kakaós szelet elkészítéséhez: puha tészta, hurkapálca, egyszerűen elkészíthető kakaós öntet, na meg kókuszreszelék. Szerző: Lacusin

30 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 ml
kefir
2 db
tojás
8 ev. kanál
olaj
180 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
340 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Öntet:

80 g
vaj
100 g
porcukor
2 ev. kanál
kakaó
4 ev. kanál
forró víz vagy rum

Befejezéshez:

kókuszreszelék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásokat a cukorral együtt habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a kefirt, a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet simára dolgozzuk. Kivajazott, liszttel beszórt tepsibe szórjuk, 170 fokon pedig nagyjából 15 percig sütjük.
  2. Elkészítjük az öntetet: a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a kakaót, simára dolgozzuk. Hozzáöntjük a vizet vagy a rumot. Az öntet folyós kell, hogy legyen, így bele tud csordogálni a tésztában lévő kis lyukakba.
  3. A még forró tésztát hurkapálcával kilyuggatjuk, a tésztára rákenjük az öntetet, egy fakanál vagy kanál segítségével.
  4. Kókuszreszelékkel megszórjuk, kihűtjük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása