TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Puha kakaós szelet citromos-porcukros mázzal
Puha kakaós szelet citromos-porcukros mázzal
Recept Puha kakaós szelet citromos-porcukros mázzal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.5.2018

Puha kakaós szelet citromos-porcukros mázzal

A minap megkívántam a finom, karácsonyi ízvilágra emlékeztető süteményt. Gondoltam, nem árt kicsit újítani, ezért finom mézeskalács fűszerkeverékkel és ribizlilekvárral gazdagítottam a puha kakaós szelet tésztáját. A tetejére porcukor és citromlé elegyéből készült máz került, végül az egészet olvasztott csokoládés öntettel díszítettem. A sütemény kellően vastag, és akár két adagban is megsüthettem volna, hogy a két lap közé is kerüljön lekvár, de ehhez be kell valljam, már nem volt a kedvem. A végeredmény így is csodás lett. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
búzafinomliszt
50 g
kakaó
5 db
tojás
300 g
porcukor
200 ml
tej
200 ml
olaj
100 g
lekvár
1 csomag
sütőpor
1 a 1/2 kv. kanál
mézeskalács fűszerkeverék

Öntet:

300 g
porcukor
2 db
citrom leve

Szükségünk lesz még:

csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a porcukor felével habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a lekvárt.
  2. A tojásfehérjét a maradék porcukorral habbá verjük. A lisztet a kakaóval, sütőporral és mézeskalács fűszerkeverékkel elkeverjük. A tojássárgás masszához hozzáadjuk a tojásfehérjét, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket. Sima állagú tésztává dolgozzuk, a tésztát pedig sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  3. 180 fokon 35-40 percig sütjük.
  4. A még forró tésztára rákenjük a citromleves-porcukros öntetet. Elegyengetjük, tetejét csokiöntettel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása