TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Reteksaláta majonézes-joghurtos öntettel
Reteksaláta majonézes-joghurtos öntettel
Recept Reteksaláta majonézes-joghurtos öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.6.2018

Reteksaláta majonézes-joghurtos öntettel

Sokszor sajnálom, hogy nincs kertem és a jobbnál jobb zöldségeket kénytelen vagyok boltban beszerezni. Szerencsére azért a bolti zöldségeket is jóízűen el lehet fogyasztani és finomabbnál finomabb salátákat lehet készíteni. A nyár nagy slágere nálunk a reteksaláta majonézes-joghurtos öntettel. A friss reszelt retket salátalevéllel és újhagymával keverem el, az öntetet még egy kis citromlével ízesítem, a teljes kompozíciót pedig hidegen tálalom, szeletelt főtt tojással. Szerző: Lacusin

15 perc
Elkészítés
Alapanyagok
1 csokor
retek
1 db
little gam vagy szívsaláta
100 g
majonéz
2 ev. kanál
natúr joghurt
1 ev. kanál
citromlé
3 db
újhagyma
csipet só
1 db
főtt tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A retket megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Az újhagymát szintén megtisztítjuk, felkarikázzuk vagy még apróbbra vágjuk.
  3. A salátát kis darabra tépjük vagy vékonyra szeleteljük. A zöldségeket elkeverjük és sózzuk.
  4. A majonézt a joghurttal elkeverjük, citromlével ízesítjük, majd ráöntjük a zöldségre.
  5. Szeletet főtt tojással díszítjük, hidegen tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása