TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-túrós szelet liszt nélkül
Almás-túrós szelet liszt nélkül
Recept Almás-túrós szelet liszt nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.10.2018

Almás-túrós szelet liszt nélkül

Sajnos oda kell figyelnem arra, mikor mit eszek, és bizony nehéz lemondani az édességről. A finomliszt a diétámban nem jöhet számításba, így elkezdtem más lehetőség után nézni. Szerencsére rátaláltam az almás-túrós szelet receptjére, ami liszt nélkül készül. A tésztába elsősorban gluténmentes őrölt zabpehely kerül. A töltelék kétféle, almás és túrós. Az édesség tetejét még mandulaszirommal lehet díszíteni. Szerző: Pepe

20 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

150 g
darált dió
130 g
darált zabpehely (gluténmenteset használtam)
120 g
méz
170 g
puha vaj
2 db
tojássárga
csipet kardamon és fahéj

Almás töltelék:

500 g
alma
70 g
kókuszvirág cukor
5 g
ceyloni őrölt fahéj
1 db
citrom leve

Túrós töltelék:

2 db
tojás
250 g
túró
2 ev. kanál
méz
1 db citrom
héja
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük. Amíg elkészítjük a töltelékeket, a tésztát hűtőszerkénybe tesszük.
  2. Az almát felszeleteljük, edénybe tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd alacsony fokozaton puhára főzzük. Kihűtjük.
  3. A sütőformát kivajazzuk és őrölt zabpehellyel beszórjuk. Hosszú kenyérsütő formát használtam. A forma aljára kézzel rátesszük a tészta ¾ részét.
  4. Egyenletesen rátesszük az almás tölteléket. Erre öntjük rá a túrós tölteléket, amihez minden hozzávalót tálba teszünk és alaposan eldolgozunk (kézi robotgéppel, magas fokozaton). Lefedjük a maradék tésztával.
  5. A tetejét még olvasztott vajjal megkenjük, mandulaszirommal megszórhatjuk.
  6. 170 fokon 45 percig sütjük.

Forrás: Kuchár Pepe

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása