TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Túrós korong kelt tésztából, áfonyával
Túrós korong kelt tésztából, áfonyával
Recept Túrós korong kelt tésztából, áfonyával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.9.2018

Túrós korong kelt tésztából, áfonyával

Valami igazán tartalmas, ízes, töltelékes édességre vágytam. Elkezdtem keresgélni, és szerencsére rátaláltam a túrós korong receptjére, ami kelt tésztából készül. A túrós töltelékre még egy kanálnyi finom áfonyát is tettem, majd a korongokat így tettem be a sütőbe. Ebből a mennyiségből összesen 30 db korong készült el. A tésztával könnyű dolgozni, a megszokottól eltérően pedig egész egyszerűen hűtőszekrénybe tettem, ahol 2 óra alatt szépen megkelt. Szerző: Milka

200 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

60 dkg
rétesliszt
1 db
citrom reszelt héja
6 dkg
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
csipet só
18 dkg
margarin
2 db
tojás
1,5 dl
tej

Kovász:

1 dl
tej
3 dkg
friss élesztő
1 kv. kanál
kristálycukor

Kenéshez:

1 db
tojás
1 kv. kanál
kristálycukor
2 kv. kanál
víz

Töltelék:

25 dkg
lágy túró
25 dkg
darabos túró
4 ev. kanál
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
lekvár vagy gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a kovászt: a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, hozzáadjuk a kovászt és tészta állagúra dolgozzuk. A tésztát két órára hűtőszekrénybe tesszük, ott is szépen megkel.
  2. A megkelt tésztát lisztes felületre tesszük és 40 x 40 cm-es nagyságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a formákat (8 cm átmérőjű, egy pohár tökéletes erre a mujnkára). A maradék tésztából kis korongokat formázunk.
  3. Egy kisebb pohár aljával mélyedéseket nyomunk a korongokba, majd a korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, további 40 percig kelesztjük.
  4. A megkelt korongok szélét megkenjük a tojás, cukor és vat keverékével, a közepébe pedig belekanalazzuk a tölteléket. A túrós töltelék tetejére lekvárt vagy friss gyümölcsöt is theteünk. Akár cukorral, fahéjas cukorral is megszórhatjuk. Én a túrós töltelékre friss áfonyát kanalaztam.
  5. 180 fokon 10-15 percig sütjük.
  6. Ebből a mennyiségből 30 darab korong készült: 25 db az első kinyújtott tésztából és 5 db a maradék tésztából.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása