TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Savanyú káposztás bableves
Savanyú káposztás bableves
Recept Savanyú káposztás bableves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   10.11.2017

Savanyú káposztás bableves

A savanyú káposztás bablevest nemcsak a savanykás íz tesz felejthetetlenné, hanem az ínycsiklandó füstölt hús is, ami elengedhetetlen kelléke ennek a laktató levesnek. Hideg napokon előszeretettel készítem, és akár több napig is képes vagyok fogyasztani. A babot nem áztattam, hanem simán babkonzervet használtam, és nemes egyszerűséggel a levével eyütt hozzáadtam a leveshez.

50 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

400 g
bab (konzerv)
3 db
burgonya
1 db
füstölt húsos csont (pl. oldalas)
200 g
savanyú káposzta
15 g
szárított fafülgomba
3 db
babérlevél
3 szem
bors
2 ev. kanál
olaj
2 ev. kanál
búzafinomliszt
2 gerezd
fokhagyma
őrölt édes pirospaprika
majoránna
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A megmosott, meghámozott és felkockázott burgonyát edénybe tesszük, vízzel felöntjük, beletesszük a füstölt húst, majd elkezdjük főzni. Egy másik edényben feltesszük főni a savanyú káposztát és a gombát (a gombát előtte vízbe áztatjuk, és a vízzel együtt adjuk hozzá a káposztához). Borssal és babérlevéllel ízesítjük.
  2. Miután a burgonya puhára főtt és a füstölt hús ízét is átvette, hozzáadjuk a babot (levével együtt) és a gombás savanyúkáposztát. Elkeverjük, és elkezdjük együtt főzni.
  3. A húst kivesszük a levesből és leszedjük a csontról, majd a húst visszatesszük a levesbe, Az olajból, lisztből és pirospaprikából rántást készítünk, kevés hideg vizet adunk hozz, majd beledolgozzuk a levesbe. Fokhagymával és majoránnával ízesítjük. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása