TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Kókuszos kifli cukorba vagy csokoládéba forgatva
Kókuszos kifli cukorba vagy csokoládéba forgatva
Recept Kókuszos kifli cukorba vagy csokoládéba forgatva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   18.11.2017

Kókuszos kifli cukorba vagy csokoládéba forgatva

Nálunk nincs karácsony karácsonyi kifli nélkül. Rengeteg receptet gyűjtöttem már össze, és az ünnepek alkalmával akár 4-5 félét is készítek. Az idén az egyik adag biztosan a kókuszos kifli lesz porcukorba és/vagy csokoládéba forgatva. Az elkészítése egyszerű: csupán elkeverem a hozzávalókat, megformázom a kifliket, majd miután megsültek, porcukorba forgatom az egyik felét, a másik felét pedig margarinból és étcsokoládéból készült csokiöntetbe mártom.

20 perc
Elkészítés
8 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

200 g
vaj
100 g
porcukor
100 g
kókuszreszelék
1 csomag
vaníliacukor
1 db
tojás
350 g
búzafinomliszt
porcukor és csokiöntet szóráshoz, bevonáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a porcukorral és a vaníliacukorral habosra verjük. Fokozatosan beledolgozzuk a tojást és a kókuszreszelékkel elkevert lisztet.
  2. A tésztából kisebb adagokat szaggatunk le, amikből kifliket formázunk.
  3. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon pár percig sütjük. Akkor jó, ha már a kiflik színe el kezdett barnulni – aranybarnává válni.
  4. Még melegében porcukorba forgatjuk, vagy csokiöntetbe mártjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása