TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Téli leves füstölt hússal
Téli leves füstölt hússal
Recept Téli leves füstölt hússal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   20.11.2017

Téli leves füstölt hússal

A gazdag ízvilággal rendelkező, forró levesek nagyon jól esnek a hosszú, hideg estéken. Főleg akkor, ha a zöldségen kívül hús is van benne. Az egyik nagy kedvencem a téli leves füstölt hússal. Az elkészítéséhez a húson kívül válogatott száraz hüvelyeseket, répát, fehérrépát és zellert használtam. Az elkészült leves nemcsak laktat, hanem fel is melegít, ráadásul nagyon jól lehet játszani az ízekkel, ízvilággal.

75 perc
Elkészítés
Alapanyagok
300 g
füstölt hús
1 bögre
hüvelyes (bab, borsó – sárga és zöld, csicseriborsü)
1 db
sárgarépa
zeller (kicsi)
1 db
fehérrépa
2 db
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
5 db
burgonya
só és bors
szegfűbors
babérlevél
majoránna

Rántás:

vaj, liszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előző nap a száraz hüvelyeseket beáztatjuk, a húst puhára főzzük.
  2. Másnap a kockára vágott hagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott többi zöldséget és tovább pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a leszűrt hüvelyeseket, felöntjük a hús főzőlevével, hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűborsot, a kockára vágott húst, majd a zöldségeket puhára főzzük.
  4. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, majd miután a burgonya megpuhult, rántással sűrítjük.
  5. Zúzott fokhagymával, majoránnával, sóval és borssal ízesítjük.

Forrás: Vaření a pečení s láskou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása