TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karácsonyi „csodadió”
Karácsonyi „csodadió”
Recept Karácsonyi „csodadió”
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   25.11.2017

Karácsonyi „csodadió”

A karácsonyi „csodadió” mesékről kapta a nevét. Otthon azt a három diót szimbolizálja, amiből a legkiseb fiúnak juhok, marhák és egy szép feleség jött elő, vagy éppen a népmesékben szereplő Hamupipőkét, aki szintén csodára lelt a diók feltörésével. A kis édességek csodásan finomak, a gyerekek nagyon szeretik, és megéri az a türelem és munka, ami kell az elkészítésükhöz. A kis diókba apró meglepetéseket is kerülhetnek – kis ehető gyöngyök, csokoládé, ki mit szeret.

40 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hozzávalók:

300 g
búzafinomliszt
180 g
porcukor
240 g
margarin
120 g
darált dió
1 db
tojássárga
1/2 kv. kanál
őrölt fahéj
1/2 kv. kanál
szegfűszeg

Krém:

250 g
vaj
1 db
karamelles sűrített tej konzerv

Öntet:

150 g
főzőcsokoládé
75 g
100%-os margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, tészta állagúvá gyúrtuk, majd másnapig pihentetjük.
  2. A tésztát másnap dió sütőformába töltjük.
  3. 160 fokon kb. 7 percig sütjük.
  4. Két kis dióhéjat karamellkrémmel összetapasztunk (a habos vajba kanalanként beledolgozzuk a sűrített tejet). A diókat úgy tapasztjuk össze, hogy az egyik csúcsa résnyire nyitva maradjon, majd zöld színű kókuszreszelékkel megszórjuk (kókuszreszelék egy kevés zöld ételfestékkel és pisztácia aromával elkeverve).
  5. A diókat hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a krém már megkötött, az egyik felét (ami nem zöld), csokoládéöntetbe mártjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása