TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sült csirke Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével
Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével
Recept Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   7.12.2017

Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével

Egyszerű, mégis pompás főétel, gyorsan, kevés energiaráfordítással. A pác nem nagy kunszt, csupán pár pillanat alatt elkeverjük, megkenjük vele a csirkecombot, a husit még pirospaprikával megszórjuk, ezután készre sütjük. Én pikáns, csípős paprikát használtam, és természetesen szinte bármilyen csirkés fűszerkeveréket használhatunk. A mézes csirkecombot újhagymás burgonyapürével tálaltam, és hozzá még egy kis tojástekercs is készült – maradék tojásból.

25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Csirkéhez:

1 ev. kanál
méz
2 ev. kanál
olívaolaj
1 ev. kanál
citromlé
1 kv. kanál
őrölt csípős pirospaprika
600 g
csirkecomb

Burgonyapüré:

4 db
újhagyma
600 g
burgonya
50 g
vaj
1 kv. kanál
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a húspácot: az olajat, citromlét és mézet elkeverjük, majd megkenjük vele a csirkecombokat (a csirkebőrt be is vagdoshatjuk), pirospaprikával megszórjuk, majd 200 fokon 40 percig sütjük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, puhára főzzük.
  3. Az újhagymát felkarikázzuk.
  4. A megfőtt burgonyához hozzáadjuk a vajat és püré állagúra dolgozzuk, majd hozzáadjuk az újhagymát.
  5. A képen még egy kis tojásos omlett látható, ezt maradék tojásból készítettem.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása