TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Burgonyasaláta sült húsokhoz
Burgonyasaláta sült húsokhoz
Recept Burgonyasaláta sült húsokhoz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   8.12.2017

Burgonyasaláta sült húsokhoz

A burgonyasaláta nélkül elképzelhetetlenek a nagy összejövetelek, családi ünnepségek, lakomák. Mindenki másképp csinálja, mindenki máshogy ízesíti, mindenki más-más arányú zöldséget használ. Ez a burgonyasaláta az én verzió, amit rántott, sült húsokhoz is előszeretettel tálalok. Én inkább savanykásabban szeretem, egy kevés zellerrel, de természetesen a feltüntetett hozzávalókat mindenki kedve szerint módosíthatja.

40 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

800 g
salátaburgonya
2 db
sárgarépa
1 db
kisebb fejérrépa
kis darab zeller
3 db
főtt tojás
2 db
csemegeuborka
1 db
mogyoróhagyma
1 db
borsókonzerv
4 ev. kanál
majonéz
1 ev. kanál
mustár
1 ev. kanál
ecet
só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Mivel kicsi burgonyát használtam, kb. 12 percig kellett főznöm. A burgonyát ezután kihűtjük, a héját lehúzzuk és felkockázzuk. A répát és fehérrépát felkockázzuk, sós vízben kb. 7 percig főzzük (aki szereti a zellert, egy keveset adhat a zöldséghez).
  2. Amikor már majdnem kész a gyökérzöldség, a főzés vége előtt 1-2 perccel hozzáadjuk a felkockázott hagymát.
  3. A főtt zöldséget leszűrjük és kihűtjük.
  4. A burgonyát és a zöldségeket (a leszűrt borsót is) nagyobb tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk az ecetet és a majonézt, jó alaposan elkeverjük.
  5. Végül hozzáadjuk a kockára vágott tojást, uborkát, ízesítjük (én egy kevés uborka befőtt lét adtam hozzá), kihűtjük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása