TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Csokis hengerek cukorba forgatva
Csokis hengerek cukorba forgatva
Recept Csokis hengerek cukorba forgatva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   9.12.2017

Csokis hengerek cukorba forgatva

Szerintem ez az az édesség, amit még a kezdő szakácsok, háziasszonyok is könnyedén és zökkenőmentesen el tudnak készíteni. Sütni se kell, főzni se kell, csak elkeverni a hozzávalókat, megformázni a hengereket, beleforgatni kristálycukor és vaníliacukor keverékébe, majd az egészet jól kihűteni. Ez nagyjából egy éjszaka hűtőben, másnap pedig lehet tálalni, körbekínálni. Ízlés szerint adhatunk hozzá több vagy épp kevesebb rumot, esetleg mézet, sőt, egy kis kókuszreszelékkel vagy kakaóval is készíthetjük. A csokis hengerek cukorba forgatva az egyszerűségük ellenére méltó része lehet az ünnepeknek.

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

200 g
étcsokoládé
100 g
darált dió
1 db
narancs
4 ev. kanál
méz
2 ev. kanál
rum
1 csomag
vaníliacukor

Beleforgatáshoz:

1 ev. kanál
vaníliacukor
1 ev. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az étcsokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a diót, a narancs héját és a vaníliacukrot.
  2. Hozzáadjuk a rumot, a mézet, majd sűrű masszává dolgozzuk. Akkor jó az állaga, ha kézzel tudunk belőle kis hengereket formázni.
  3. Miután megformáztuk a hengereket, kristálycukor és vaníliacukor keverékébe forgatjuk. A kis hengereket egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Másnap tálaljuk, és bezsebeljük az elismeréseket.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása