TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Vaníliás korongok lekvárral összetapasztva
Vaníliás korongok lekvárral összetapasztva
Recept Vaníliás korongok lekvárral összetapasztva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   9.12.2017

Vaníliás korongok lekvárral összetapasztva

A vaníliás korongok lekvárral összetapasztva illatos finom, lágy karácsonyi édesség. Porcukorral meghintve igazán jól mutat, és annyira lágy, hogy szinte szétolvad a nyelven. A süteményes dobozból a krémes sütikkel egyetemben elsőként tűnik el, és bizony nem egyszer kell feltöltenem az ünnepek alatt. Egy darab sem marad belőle, még akkor sem, ha dupla adagot készítek. Lekvár helyett csokit is használhatunk tapasztóanyagnak.

40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
vaj
250 g
porcukor
1 db
citrom
2 csomag
vaníliacukor
100 g
darált dió
1 kg
búzafinomliszt
porcukor forgatáshoz
lekvár összetapasztáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a cukorral habosra dolgozzuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét. A diót a vaníliacukorral elkeverjük, majd ezt is hozzáadjuk a cukros-citromos vajhoz.
  2. Fokozatosan beledolgozzuk az átszitált lisztet, végül az egészet tészta állagúvá dolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk ki belőle.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 5-10 percig sütjük. A sütési idő a vastagságtól és a sütő tulajdonságaitól is függ.
  4. A kész korongokat lekvárral összetapasztjuk, majd porcukorba forgatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása