TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Karácsonyi kókuszos
Karácsonyi kókuszos
Recept Karácsonyi kókuszos
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   10.12.2017

Karácsonyi kókuszos

Az egyik lefinomabb és legpuhább karácsonyi kókuszos édesség, amit valaha ettem! A rendkívül lágy, finom piskótakorongokat kellemes vaníliakrémmel tapasztjuk össze, amihez lisztet, tejet, vaníliacukrot, porcukrot és vajat használtam. Természetesen vaníliapudingot is használhatunk. Az összetapasztott korongok oldalára is bőven került a krémből, majd az egészet illatos kókuszreszelékbe forgattam. A kreációt pedig a csokoládé tette tökéletessé. Vigyázat, puha és krémes, és nincs olyan gyerek, aki ne lenne tőle teljesen maszatos!

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

12 db
tojás
12 ev. kanál
kristálycukor
10 ev. kanál
víz
3 ev. kanál
kakaó
1/2 csomag
sütőpor
250 g
rétesliszt

Krém:

500 ml
tej
5 ev. kanál
búzafinomliszt
1 csomag
vaníliacukor
150 g
kristálycukor
125 g
vaj
100 g
porcukor

Szükségünk lesz még:

100 g
csokoládé
50 g
vaj
2 ev. kanál
olaj
150 g
kókuszreszelék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét és sárgát szétválasztjuk, a fehérjéből és 4 evőkanál cukorból kemény habot verünk. A tojássárgát és 8 evőkanál cukrot habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, eldolgozzuk, majd belekerül a tojáshab is.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 20 percig sütjük.
  3. A tejet, lisztet, vaníliacukrot egy edény tesszük és feltesszük főni. Sűrű pudingot főzünk, amit leveszünk a tűzről és kihűtjük. Miután kihűlt, belekeverjük a porcukorral habosra vert vajat, és addig dolgozzuk, amíg az egész krémes állagú nem lesz.
  4. A kihűlt tésztából egy pogácsa szaggató segítségével korongokat szaggatunk ki, majd két korongot krémmel összetapasztunk. Az összetapasztott korongok oldalát is megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejére csokiöntetet öntünk (a csokoládét a vajjal és olajjal felolvasztjuk, elkeverjük). Miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása