TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karácsonyi diós
Karácsonyi diós
Recept Karácsonyi diós
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   12.12.2017

Karácsonyi diós

A karácsonyi diós elkészítése a sütéssel együtt nem tart tovább egy óránál. Talán a diós karácsonyi kiflihez tudnám hasonlítani, de az elkészítése ennél egyszerűbb. A tésztából készült kis golyókat egész egyszerűen egy villával kell lenyomni és korong alakúra formázni. Miután pedig megsült, vaníliacukorral elkevert porcukorba forgatjuk bele. Pompás, egyserű és gyors finomság az ünnepekre.

30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

280 g
búzafinomliszt
35 g
porcukor
200 g
vaj
100 g
dió
1 db
tojássárga

Szükségünk lesz még:

150 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot. Hozzáadjuk a darált diót, a puha vajat és a tojássárgát.
  2. Eldolgozzuk, sima tészta állagúvá, majd félretesszük pihenni.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleltjük, a tésztából kis golyókat formázunk, ami ráteszünk a sütőpapírra, majd egy villával kilapítjuk őket.%1%2
  4. 160 fokon megsütjük. Még forrón beleforgatjuk a vaníliacukorral elkevert porcukorba.%3%4
  5. Szinte rögtön fogyasztható
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása