TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Sütés nélküli desszertek Pingvinek – karácsonyi desszert sütés nélkül
Pingvinek – karácsonyi desszert sütés nélkül
Recept Pingvinek – karácsonyi desszert sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   14.12.2017

Pingvinek – karácsonyi desszert sütés nélkül

Aki szeret sok időt tölteni a konyhában, örömét leli a kreatív dolgokban, az bizony szeretni fogja ezt a receptet. Én minden évben elkészítem ezeket az aranyos kis karácsonyi pingvineket, és örömmel töltöm el azt a sok időt a konyhában. Engem ez kikapcsol, és imádom, ahogy a gyerekek örülnek ezeknek az ehető finomságoknak. a pingvineket vajkrémmel töltöttem, de jó sűrű vaníliapudingos krémmel is tökéletes.

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Tészta:

16 dkg
darált piskóta
10 dkg
porcukor
6 dkg
vaj
2 ev. kanál
rum
2 ev. kanál
tej

Vajas krémhez:

1/4 l
tej
2 ev. kanál
rétesliszt
15 dkg
vaj
12 dkg5porcukor
3 ev. kanál
rum

Díszítéshez:

csokoládéöntet
kandírozott gyümölcs
mandula
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A méhkas süti formáit előkészítjük, majd beletöltjük a tésztát (ehhez az alapanyagokat elkeverjük). Az aljára lyukat készítünk, ebbe töltjük bele a krémet, majd az egészet piskótára tapasztjuk.

 

  1. A pingvineket úgy formázzuk meg, hogy csokoládéöntettel bevonjuk, de a közepén, a hasi részt kihagyjuk. Az oldalára fél mandulát tapasztunk – ez lesz a madarak szárnya.
  2. A csőrüket kandírozott gyümölcsbő alakítjuk ki.
  3. A vajkrém felhasználásával és egy hurkapálca segítségével megformázzuk a szemeket.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása