TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Lekvárral töltött tejfölös kifli
Lekvárral töltött tejfölös kifli
Recept Lekvárral töltött tejfölös kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   15.12.2017

Lekvárral töltött tejfölös kifli

Kiváló, puha édes kiflik, aminek a tésztájában nem elhanyagolható mennyiségű tejföl került. Én kb. 1 kg liszthez legalább 800 zsíros tejfölt keverek. Nem kíméli a vonalakat, az igaz, de sikert lehet vele aratni. A lekvárra töltött tejfölös kifliknél nagyon is igaz, hogy minél több, annál jobb, éppen ezért kis mennyiségben nem is érdemes elkészíteni. Lekvárral töltöm, vaníliacukorral elkevert porcukorral meghintem, és élvezem az ízeket.

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 x 250g
vaj
5 bögre
búzafinomliszt (1 bögre 250 ml)
kb. 800 ml
tejföl

Töltéshez:

lekvár
esetleg mák, dió…

Befejezéshez:

porcukor
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a hozzávalókat elkeverjük, tésztává dolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.
  2. A tésztát félbe vágjuk, majd mindegyik részt 3 mm vastagra nyújtunk.
  3. Négyzetekre vágjuk, a négyzeteket lekvárral megtöltjük (vagy amivel akarjuk), kifli alakúra felcsavarjuk, 170 fokon készre sütjük.
  4. Még melegen beleforgatjuk a porcukor és vaníliacukor keverékébe.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása