TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Mogyorós kosárkák
Mogyorós kosárkák
Recept Mogyorós kosárkák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   19.12.2017

Mogyorós kosárkák

Bár a mogyorós kosárkák elkészítési ideje kicsit hosszabb, mégis megéri a fáradozást. Mi nagyon szeretjük a mogyorót (szerencsére a család minden tagja eheti), ezért is készítem el minden ünnep alkalmával. A kosárkák tésztájába nápolyi is kerül (nem is kevés), nugátos vagy mogyorós krémmel, és a mogyoró a krém egyik alapeleme. A tetejét csokoládéval és mogyoróval díszítem.

50 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
mogyorókrémes Horalky (Moments)
250 g
margarin
300 g
búzafinomliszt
100 g
porcukor
1 db
tojás

Krém:

500 ml
tej
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
200 g
darált mogyoró
200 g
piskóta
kevés rum
ízlés szerint reszelt citromhéj
csokoládé és mogyoró a díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta elég sok, ezért a feléből ezeket a kosárkákat készítem el, a másik feléből pedig karácsonyi diót készítek.
  2. A tészta hozzávalóit jó alaposan elkeverjük (a Horalkyt apróra törjük), majd golyót formázunk belőle, becsomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Miután a tészta lehűlt, a sütőformákat megtöltöm a tésztával.
  4. 170 fokon aranyszínűre sütjük.
  5. A tejben feloldjuk a cukrot és a vaníliacukrot, hozzáadjuk a darált mogyorót és a darált piskótát. Citromhéjjal és rummal ízesítjük. Elkezdjük főzni, és miután már sűrű, levesszük a lángról.
  6. Még melegében nyomózsákba töltjük, és ezzel visszük fel a krémet a kosárkákra. Miután kihűltek, csokoládéba mártjuk, mogyoróval díszítjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása