TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Paprikás csirke knédlivel
Paprikás csirke knédlivel
Recept Paprikás csirke knédlivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.9.2016

Paprikás csirke knédlivel

A legtöbben szeretik a paprikás csirkét. De bizonyára kevesen próbálták még knédlivel. Íme egy nagyszerű recept, ahol egy kiváló magyar receptet párosítunk egy cseh finomsággal.

20 perc
Elkészítés
70 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
csirkecomb
1 ev.
kanál vaj
1 db
babérlevél
4 szem
szegfűszeg
6 szem
fekete bors
ízlés szerint
1 doboz
30%-os tejszín
2 ev.
kanál búzafinomliszt
őrölt édes pirospaprika
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkecombokat mindkét oldalát vajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket (bors, só), felöntjük vízzel és alacsony lángon 1 óra alatt puhára főzzük.
  3. Miután a combok megfőttek, kivesszük őket a serpenyőből, a főzőlevet pedig átszűrjük. A lisztet a vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk az átszűrt szószhoz és negyed órát főzzük.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt és a pirospaprikát, ízlés szerint megsózzuk.
  5. Az elkészült paprikás csirkét knédlivel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása