TopReceptek.hu Tésztaételek Spagetti Húsos spagetti
Húsos spagetti
Recept Húsos spagetti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   9.1.2018

Húsos spagetti

A spagettitészta nem csak olaszos alapoknak, hanem akár a hazai ízek kedvelőinek is kiváló kiegészítője lehet. Szerintem erre nemcsak a vadas, hanem ez a húsos spagetti is tökéletes példa. A recept végtelenül egyszerű: pikáns pácot készítünk, amibe a húst egy éjszakán keresztül pácoljuk, majd másnap megpirítjuk, készre pácoljuk, végül rákanalazzuk a tésztára. Sajttal megszórjuk, és már el is készült.

20 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
sertéshús
1 db
vöröshagyma
3 kv. kanál
őrölt pirospaprika
1/2 kv. kanál
csípős őrölt pirospaprika
csipet chilli
1/2 kv. kanál
csipet bors
1/2 db
húsleveskocka
2 gerezd
fokhagyma
3 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a húspácot, amiben a húst legalább egy éjszakán keresztül pácoljuk. A páchoz az őrölt édes és piros paprikát, a chillit, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és az olajat elkeverjük. Ebbe a pácba tesszük bele a felkockázott húst.
  2. Másnap a felkockázott vöröshagymát egy kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a pácolt húst és kifehéredésig pirítjuk.
  3. A húsleveskockát kb. fél liter vízben feloldjuk, felöntjük vele a húst és lefedve 45 percig pároljuk. Miután a hús már megpuhult, a szószt liszttel besűrítjük. A húst tésztára szedjük, sajttal megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása