TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Pikáns pácolt csirkecsíkok pirított zöldséggel
Pikáns pácolt csirkecsíkok pirított zöldséggel
Recept Pikáns pácolt csirkecsíkok pirított zöldséggel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   14.1.2018

Pikáns pácolt csirkecsíkok pirított zöldséggel

Mivel nagy a család, egy alap étkezés ott kezdődik, hogy végy egy kiló húst. Ez ennél a receptnél sincs másképp, egy kiló csirkemellből szoktam elkészíteni a pikáns pácolt csirkecsíkokat pirított zöldséggel. Általában a csirkét már előző nap felcsíkozom és beleteszem a pikáns pácba, és másnap kezdek hozzá a pirításhoz. A pácba elég sok karakteres fűszer kerül, amit tökéletesen ellensúlyoz a zöldség és a főtt rizs is.

25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

1 kg
csirkemell (csíkokra vágva)
6 ev. kanál
olaj
2 db
tojássárga
2 ev. kanál
étkezési keményítő
2 ev. kanál
worcestershire szósz
2 ev. kanál
fokhagymás szójaszósz
4 ev. kanál
édes chilli szósz
2 kv. kanál
nádcukor
ízlés szerint só

Zöldséges keverék:

1 db
nagyobb vöröshagyma
1 db
paprika (zöld)
1 db
paprika (piros)
1 db
póréhagyma (20 cm hosszú)
1 db
nagyobb répa
2 ev. kanál
balzsamecet (vagy rizsecet)
2 cm gyömbér (finomra reszelve)
2 kv. kanál
nádcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkés alaphoz a csíkokra vágott csirkehúst beletesszük a pácba (amihez az összes többi hozzávalót elkevertük). A húst legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Másnap a húst kivesszük a hűtőből, majd egy wokban 2 evőkanál olajat hevítünk, majd kis adagokban megpirítjuk benne a húst. Ügyeljünk arra, hogy a csirke minden oldalon egyenletesen lepiruljon, ezért is érdemes nem egyszerre megsütni a csirkecsíkokat.
  3. A csirkecsíkokat kb. 3 percig pirítjuk. Miután megpirultak, tányérra szedjük és félretesszük.
  4. A zöldséges alaphoz a vöröshagymát félhold alakúra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a paprikákat felcsíkozzuk, a répát szintén vékony csíkokra vágjuk, a gyömbért pedig lereszeljük. A zöldségeket beletesszük a wokba és kb. 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és a cukrot. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd amikor a zöldség már elkészült, rátesszük a húst, még pár percig pirítjuk, végül tálaljuk.
  5. Tökéletes köret hozzá a jázmin rizs és a basmati rizs.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása