TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Csevapcsicsa burgonyapürével
Csevapcsicsa burgonyapürével
Recept Csevapcsicsa burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   22.1.2018

Csevapcsicsa burgonyapürével

A csevapcsicsa egy olyan húsétel, ahol eredetét és az eredeti receptjét felkeresni szinte lehetetlen. Mindenki ismeri, mindenki másképp csinálja, mindenki másképp fűszerezni, de az íze mindig pompás! Bár nincs grillszezon azért ilyenkor sem kell lemondani erről a húsos különlegességről. Készíthetjük konyhai grillsütőn, sütőben, vagy éppen olajban is megsüthetjük. A titka a jó fűszerezés. Mivel marhahúst nem kaptam, sertéshúst használtam, és nem sajnáltam belőle sem a vöröshagymát, sem a fokhagymát.

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
darált hús
1 db
nagyobb fej hagyma
5 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint édes pirospaprika
ízlés szerint bors, só
búzafinomliszt
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A darált húst elkeverjük az apróra vágott vöröshagymával és zúzott fokhagymával.
  2. Édes pirospaprikával, kevés sóval és borssal ízesítjük.
  3. Elkeverjük, majd a húst kb. 15 percig pihentetjük. A pihentetést követően megformázzuk a csevapcsicsákat, majd lisztbe forgatjuk.
  4. Forró olajon aranyszínűre sütjük.
  5. Burgonyapürével tálaljuk, ízes szószokat is adhatunk hozzá.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása